3 Ocak 2009 Cumartesi

Pendragon – Pure

Prograsive dünyaya hoş geldiniz. 2009 a girmemize rağmen benim aklımı 2008 senesinde bırakan bir albüm dinliyorum bu aralar.Grubun ismi Pendragon. Grubumuz her türlü müzik dalına verdiği gruplarla ün yapmış olan İngiltere’den. Grubumuz Stroud ( Gloucestershire) dan ve 1978 senesinde kurulmuş. Tarzları Neo Prograsive. Grubun il kurulduğu yıllarda ismi ZEUS PENDRAGON’muş. Daha sonra grup üyelerinin kararıyla başındaki Zeus kaldırılmış fakat grubun kurucularından Julian Baker konserlere ZEUS lu t-shirtüyle çıkıyor. Zamanla grup üyelerinde değişiklikler olmuş Julian Baker (co-founder/guitar) Nigel Harris (drums) Stan Cox (bass) Robert Dalby (bass) John Barney Barnfield (keys) Rik Carter (keys) gibi isimler çalmıştır. Ama kemik kadroda en önemli elemanları Nick Barrenttır. Grubun bu zamanki kadrosunu inceleyecek olursak: Nick Barrett (guitar/lead vocal) Clive Nolan (keys) Peter Gee (bass) ve Fudge Smith (drums).En son grubtan 2006 senesinde bateristi Fudge Smith ayrıldı.
Grup bu güne kadar 21 stüdyo albümünün altına imzasını attı. Neo Prograsive tarzın bu güne kadar çıkmış yüksek beyenisini kazanmış önemli gruplarından biri.
2008 senesinde son stüdyo albümleri olan PURE ü çıkardılar. Albüm tek kelimeyle tam bir prograsive ve baştan çıkartıcı. Parçalarda sadece enstrümanlara bağlı kalınmamış , hayatımızda bizimle birlikte olan sesler aynı Pink Floyd’un The Dark Side Of the Moon albümündeki Money yada Time parçalarındaki gibi ahenkli bir şekilde parçalara akıcılık katmış. Ezgileri güçlü ve sert olmuş. Albüm bazı yerlerinde biraz doom metal esintileri de taşımıyor değil.
Dikkat edin bir randevuya gidiyorsanız ve giderken mp3 çalarınızdan bu tınılar kulağınıza uzanıyorsa albümü bitirmek için yolunuzu uzatıp geç kalabilirsiniz! Prograsive Haftalar.

Track Listings
1. Indigo (13:44)
2. Eraserhead (9:05)
3. Comatose (I View From The Seashore) (7:41)
4. Comatose (II Space Cadet) (4:02)
5. Comatose (III Home and Dry) (5:55)
6. The Freak Show (4:26)
7. It's Only Me (8:16)

Total Time: 53:10

Line-up/Musicians

- Nick Barrett / vocals, guitars, keyboard programming
- Peter Gee / bass guitar
- Clive Nolan / keyboards, backing vocals
- Scott Higham / drums, backing vocals

Hiç yorum yok: